Veteranhus for alle forsvarets veteraner fra internasjonale operasjoner

Oscarsborg Festning har siden 1848 ligget som et effektivt forsvarsverk i Oslofjordens trangeste løp. 9. april 1940 ble den tyske flåtestyrken stoppet og krysseren Blücher senket i Drøbaksundet. Besøk Oscarsborg med sine kanonbatterier, galleri, hotell, gjestehavn, serveringssteder – og nytt museum.

Oscarsborg er et av de mest sentrale minnesmerker fra 2. verdenskrig i Norge. Senkningen av krysseren Blücher 9. april var et av de få effektive mottrekkene den norske forsvarsmakten greide å rette mot de tyske inntrengerne. I dag er festningen “sivilisert” og har ingen militære funksjoner, men administreres av en militær kommandant. Derfor vaier fortsatt splittflagget over den gamle borgen. Oscarsborg Museum er oppdatert og inviterer publikum til den bred historisk presentasjon av festningens betydning. Les mer HER.


Oscarsborg Festning er et av regionens fyrtårn når det gjelder turisme. Over 100.000 mennesker besøker Oscarsborg hvert år, og på den vakre øya i Drøbaksundet er det både hotell, restaurant, spa, en koselig bryggekro, gjestehavn, gallerier, konserter og opera. Alle mest sentralt er Festningsmuseet, som nyåpnes i Mai 2017. Øya er et eldorado for barn, med egen lekeplass og en rekke spennende opplevelser, enten det er store kanoner, krabbefiske eller mørke ganger og tunnelsafari. Vi anbefaler en Guidet tur der høyt kvalifiserte kjennere av festningen vil gi deg sommerens store aha-opplevelse. Oscarsborg museum har elleve autoriserte guider som formidler festningens historie hele året, både gjennom omvisninger og foredrag.

OscarsborgOperaen er et av sommerens høydepunkter. Mange liker å betegne det som en liten festival de dagene forestillingene spilles.´

Festningen har gjennom årene vært gjenstand for stor innsats fra lokale krefter for å utføre vedlikehold og gjøre festningen til et sted for det brede publikum. Oscarsborg Festnings Venner arbeider aktivt til festningens beste. I denne organisasjonen kan alle interesserte bli medlem.

Hver dag hele året er det fergeforbindelse fra Drøbak til Oscarsborg festning. Fergeturen fra Drøbak tar ca 10 minutter. Er det fint vær anbefaler vi å gå opp på soldekket. Sjekk fergetider i forkant av besøket ditt da det er sommer- og vinterrute for fergen. Båten til Oscarsborg går året rundt. For oppdaterte fergetider, klikk HER!

BILLETTER

Billetter kjøpes på billettautomat ved Sundbrygga og Sjøtorget. Både kontanter og betalingskort kan benyttes, men det lønner seg å kjøpe billetter på billettautomatene. Billetten gjelder tur/retur.

PARKERING

Båten går fra Sjøtorget i sentrum eller fra Sundbrygga. Det er gode parkeringsmuligheter i sentrum. Det er ikke parkeringsmuligheter ved Sundbrygga. Det er en avgiftsbelagt parkeringsplass på Huskvik, ca 200 meter fra fergekaia.

I sommerhalvåret er det også fergeavganger med rute B21 og B22 fra Aker Brygge. Les mer om turen og avgangstider HER!

www.oscarsborg.no